Legionella Douchekop

Met een legionella douchekop filtert u het douchewater om aanwezigheid van legionellabacteriën in het douchewater volledig te voorkomen. Hiermee heeft u de zekerheid van schoon en hygiënisch douchewater.


Legionella Douchekop

De legionella douchekop is geschikt voor panden waar legionellabacteriën zijn vastgesteld. Deze bacteriën nestelen zich in de waterinstallaties en kunnen tot gevaarlijke gezondheidsproblemen leiden. Het water dat in uw douches wordt gebruikt kan legionellabacteriën bevatten die via waternevel in de longen terecht kan komen.

legionella douchekoppen webshop

Als er legionellabacteriën aanwezig zijn, kunnen gebruikers van de doucheruimtes zonder een legionella douchekop het risico lopen op een griepvariant van tijdelijke en doorgaande aard, of op een chronische longaandoening met mogelijk dodelijke afloop. De legionellabacteriën komen via de installatie in de doucheruimtes terecht en kunnen door de neus of mond via waternevel worden opgenomen. Zodra de bacteriën zich in de longen kunnen vestigen, zorgen deze binnen enkele dagen voor symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid en een longinfectie. Dit leidt in veel gevallen uiteindelijk tot de veteranenziekte.

Door de legionella douchekop in uw doucheruimtes aan te brengen wordt het water dat uit uw waterleidingen komt direct gefilterd. De filter biedt een actieve bescherming tegen de legionellabacteriën en voorkomt dat verneveld water tot gezondheidsproblemen kan leiden. Zo is het water veilig voor gebruik in douches of baden.

legionella douchekop

Bij panden waar recentelijk of in het verleden legionellabacteriën in waterleidingen zijn aangetroffen helpt de legionella douchekop bij een veiliger gebruik van de douches. Maar ook panden waar deze bacterie nog niet in hoge concentraties is aangetroffen moeten worden voorzien van douchekoppen met filter. De legionella douchekop is een onmisbare voorzorgsmaatregel wanneer u ervan verzekerd wilt zijn dat de waternevel geen legionellabacteriën zal bevatten.

De speciale filter in de legionella douchekop is ontworpen om de bacteriën uit het water te filteren voordat het water uit de douchekop komt. In combinatie met periodiek onderhoud zijn douchekoppen onmisbaar om de concentratie legionellabacteriën in uw douchewater te minimaliseren. Met een legionella douchekop bent u ervan verzekerd dat u toegang heeft tot legionellavrij water.

Dankzij de eenvoudige montage is het mogelijk om alle douchekoppen van uw douches in korte tijd te vervangen. Wij nemen dit proces graag voor u uit handen om een legionellabacterievrije doucheruimte af te leveren. Naast het aanbrengen van legionella douchekoppen is het echter nog steeds van belang dat u regelmatig de beheerswerkzaamheden uit uw legionella beheersplan laat uitvoeren.

Bekijk onze webshop

Anti-legionella douchekop

De legionellabacteriën zijn zeer klein en niet met het oog waar te nemen. De filters zijn zo ontworpen dat legionella bacterie niet in de waternevel eindigt, terwijl het water er met dezelfde kracht uitkomt. U merkt tijdens het douchen dus geen verschil, maar dankzij de filter blijft het water legionellabacterievrij. Zo verhoogt u de veiligheid in uw doucheruimtes en kunnen gasten en bezoekers met een gerust hart gebruik maken van de douches.

De filter in de anti-legionella douchekop bestaat uit speciale vezels die de bacterie weerhouden. De vezels zijn samengebonden tot poriën met een zeer kleine opening. Dit biedt voldoende ruimte om het water door de douchekop te laten lopen. Deze openingen zijn niet groot genoeg voor legionellabacteriën. Zo blijven deze in de filter achter. Met behulp van deze filter kunt u ervoor zorgen dat gebruikers zonder enig risico op legionella kunnen douchen.

BioLab is gespecialiseerd in het onderhouden van waterleidingen om zo de groeimogelijkheden van legionella te beperken. De anti-legionella douchekop is slechts een van de vele belangrijke elementen die nodig zijn om de aanwezigheid van de bacterie in verneveld douchewater tegen te gaan. De douchekoppen kunnen als voorzorgsmaatregel worden ingezet of bij aangetoonde hoge concentraties legionellabacteriën.

Onze medewerkers zullen een deskundige analyse maken van de risicofactoren waarvan op dit moment sprake is binnen uw douches. Op basis van de analyseresultaten stellen wij vast welke maatregelen nodig zijn om het douchewater te filteren en hiermee de legionellabacterie in de douches te bestrijden. 

Bekijk onze webshop

Anti-Legionella douchekop

De anti-legionella douchekop bestaat uit verschillende onderdelen. Het ontwerp komt grotendeels overeen met de douchekoppen die u op dit moment in gebruik heeft. Een belangrijk verschil is de stang van de douchekop. In deze stang zit een langwerpig filter dat de doorgang van de legionellabacterie blokkeert. Door de legionellabacterie op deze plek tegen te houden zorgt de legionella douchekop voor legionellavrij douchewater. De watertemperatuur speelt hierbij geen rol; het is mogelijk om de anti-legionella douchekop bij verschillende temperaturen te gebruiken.

Bent u op zoek naar douchekoppen met een ontwerp dat verschilt van uw huidige douchekoppen? Dan kunt u dit altijd vooraf aangeven. Wij kijken graag wat wij voor u kunnen betekenen om de anti-legionella douchekop zo veel mogelijk te laten corresponderen met uw wensen en behoeftes.

De anti-legionella douchekop bevat standaard een filter om de legionellabacteriën tegen te houden. Deze filter kunt u zelf in de stang van de douchekop plaatsen. Het filter is voor maar liefst 6 maanden te gebruiken. Na 6 maanden kunt u het filter zelf eenvoudig vervangen.

Bekijk onze webshop

Legionella Filter Douchekop

De legionella filter in de douchekop is probleemloos te vervangen. Wij raden aan om deze filter maximaal 6 maanden in uw douchekop te gebruiken om het water optimaal te blijven filteren. Omdat legionellabacteriën in de filter achterblijven, gaat de werking van de filter achteruit. Na verloop van tijd neemt de kracht van de douchestralen af. Dit is een indicatie dat het tijd is om het filter te vervangen.

In ons assortiment vindt u naast de legionella douchekop ook de legionella filter die u in uw douchekop vervangt.

Bekijk onze webshop

Wist u dat... ?

Legionella een bacterie is die vooral in (leiding)water voorkomt.

Wist u dat... ?

Door een besmetting met de Legionellabacterie een longontsteking kan ontstaan.

Wist u dat... ?

Er jaarlijks in Nederland 150 gevallen van de veteranenziekte worden gemeld.

Wist u dat... ?

Besmetting thuis kunt voorkomen met simpele maatregelen.

Wist u dat... ?

Na besmetting de eerste klachten optreden na 2 tot 20 dagen.

Wist u dat... ?

Er jaarlijks zo’n 400 personen zo ernstig getroffen worden door een Legionella-infectie, dat een ziekenhuisopname noodzakelijk is. Zo’n 10 procent van de personen overlijdt aan de aandoening.

Wist u dat... ?

Ook zogeheten "natte koeltorens" bij bedrijven en ziekenhuizen een besmettingsbron kunnen vormen. Nederland telt zo’n 12.000 van deze torens. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu becijferde in 2005 dat naar schatting een op de drie natte koeltorens in Nederland is besmet met Legionellabacteriën.

Wist u dat... ?

De tijd tussen besmetting met de Legionellabacterie en de eerste ziekteverschijnselen 2 tot 20 dagen is.

Verschijnselen zijn: snel opkomende hoofdpijn, spierpijn, een ziek gevoel, hoge koorts, hoesten, kortademigheid, grote vermoeidheid en verwardheid. De Legionellabacterie kan een, soms dodelijk verlopende, longontsteking veroorzaken. De veteranenziekte is goed te behandelen als de arts of specialist de juiste antibiotica voorschrijft. Hoe sneller dit gebeurt, hoe beter.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

BioLab doneert schoon drinkwater

Schoon drinkwater uit de kraan is in Nederland misschien vanzelfsprekend, voor veel mensen in ontwikkelingslanden is dat zeker niet zo. Bij iedere opdracht doneert BioLab 1000 liter water.

Lees meer

Overige Waterkwaliteit diensten:

Legionella

Legionella is een vervelend probleem dat zich diep in uw waterleidingen kan nestelen. BioLab heeft alles in huis om de juiste maatregelen tegen legionella te nemen.

Legionella Besmetting

Een legionella besmetting heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om direct werkzaamheden voor bestrijding uit te voeren.

Legionellapreventie

Het is wettelijk verplicht om legionella preventie uit te laten voeren. BioLab helpt u graag voorkomen dat legionella bacteriën zich nestelen in uw waterleidingen.

Legionella Douchekop

Douches in uw pand kunnen worden voorzien van een legionella douchekop. De kop filtert het douchewater en bestrijdt hiermee legionella in de waternevel.

Legionella Beheersplan

BioLab kan een legionella beheersplan voor uw waterleidingen opstellen en dit indien gewenst ook periodiek voor u uitvoeren. Wij houden het logboek voor u bij.

Legionella monstername

Watermonsters om te controleren of uw drinkwater legionella vrij is. Voor prioritaire instelling een verplichting, voor zorgplichtlocaties zeer aan te raden!

Keerklepcontrole

Er moet voor een drinkwaterinstallatie jaarlijks verplicht een keerklepcontrole worden uitgevoerd. BioLab voert deze controle volledig voor u uit.

Gebouwdossier

Het online gebouwdossier van BioLab. Digitaal logboek voor Legionella preventie maatregelen.