Over BioLab

BioLab Research & Solutions

BioLab is een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau gespecialiseerd in wateronderzoek, luchtonderzoek, asbestonderzoek en het beheren en verbeteren van het binnenmilieu bij bedrijven en instellingen. Wij zijn gevestigd in Krimpen aan den IJssel en opgericht in 2004.

Momenteel hebben wij ongeveer 25 medewerkers. Onze klanten zijn onder andere installateurs, zorginstellingen, overheidsinstellingen, vastgoedbeheerders en het bedrijfsleven. Het kenmerkende van BioLab is dat wij niet alleen onderzoek verrichten, maar ook passende oplossingen bieden. De term ‘research & solutions’ is dan ook standaard aan BioLab verbonden.

Het onderzoeken en het adviseren over een gezond binnenklimaat is essentieel voor u en de werk- en leefomgeving om u heen. Het leven en werken in een gezond binnenklimaat leidt tot vermindering van het ziekteverzuim en daarmee een verbetering van uw arbeidsprestaties en het bedrijfsresultaat.

BioLab geeft u een duidelijk beeld over hoe uw gebouw eruit ziet in de microbiologische wereld en geeft u inzicht in hoe u eventuele microbiologische problemen kunt oplossen en op het gewenste niveau weet te behouden. Wij kunnen voor u microbiologisch verontreinigde plaatsen zoals de luchtbehandelingssystemen, wanden en vloeren onderzoeken op de aanwezigheid van bacteriën, schimmels en gisten.
Voor wateronderzoek wordt in de praktijk vooral op Legionella onderzocht.

BioLab wil graag onderscheidend zijn ten opzichte van concurrenten. Hierdoor heeft BioLab een aantal kernwaarden in het leven geroepen waarmee wij onderscheidend willen zijn.

BioLab in 1,5 minuut

BioLab sponsoring

BioLab sponsort verschillende organisaties met als voornaamste reden om betrokken te blijven in de maatschappelijke boodschap die deze organisaties uitdragen. De organisaties die wij sponsoren zijn veelal goede doelen of organisaties die zich positief inzetten voor een maatschappelijk probleem.

BioLab werkt o.a. samen met de stichting MADEBLUE om deze drinkwaterdonaties te realiseren. Lees meer over dit initiatief

BioLab kernwaarden

 • Topkwaliteit service
  Topkwaliteit service
 • Uitmuntend kwaliteitsniveau
  Uitmuntend kwaliteitsniveau
 • Transparantie
  Transparantie
 • Betrokken
  Betrokken
 • Maatschappelijk verantwoord
  Maatschappelijk verantwoord

Onderscheidend van de concurrentie

Co-Creatie

Co-Creatie

Samenwerken met de klant in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen.

Markt

Markt

Proactief inspelen op de toekomstige ontwikkelingen binnen de markt.

Klant

Klant

Actief voldoen aan huidige en toekomstige wensen en eisen van de klant.

Normen

Normen

Actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van relevante normen en wetgeving.

BioLab missie & visie

Onze missie

BioLab wil zich ontwikkelen tot dé voorkeurspartij op het gebied van lucht-, water- en asbestonderzoek binnen hoogwaardige, omgevingsverantwoordelijke markten, door middel van het leveren van een topniveau kwaliteit en service.

Onze visie

Wij zullen een duurzame en winstgevende groei realiseren door toewijding aan onze medewerkers, klanten en de veiligheid en zorg voor onze omgeving, alsmede aan ons Total Quality Management concept. Om dit te bereiken streven wij ten alle tijde naar het zijn van een eerlijke, transparante werkgever die actief betrokken is bij het belonen van onze werknemers, waarbij diversiteit omarmd wordt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En volg ons op social media

BioLab Contactgegevens:

NetherlandsBioLab Research & Solutions
Rotterdamseweg 56
2921 AP Krimpen aan den Ijssel
E-mail: info@immolab.nl
Tel. 0180 55 23 00
Fax.

DubaiBioLab Research & Solutions
Plot No. 531 – 519 Dubai – UAE
P.O Box 61670

E-mail: info@biolab.nl
Tel. +31 (0)88 1900 900
Fax. +31 (0)88 1900 901

BioLab Research & Solutions B.V. staat bij de KvK te Rotterdam ingeschreven onder het nummer 24463880. Hierbij geldt het BTW nummer NL8209.01.428.B01.
Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Stuur ons een mail: