Microbiologische verontreiniging

29 / 05 / 2006

De luchtkwaliteit binnen een pand is in grote mate bepalend voor de gezondheid van de mensen die erin werken of verblijven. Verontreiniging van het binnenmilieu zorgt voor een sterke afname van de arbeidsproductiviteit en stijging van gezondheidsklachten en ziekteverzuim.
Factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de luchtkwaliteit zijn talrijk; ozon-uitstotende apparatuur zoals printers, gebrekkige schoonmaak of microbiologisch verontreinigde luchtbehandelinginstallatie's zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Het jaarlijks laten uitvoeren van een binnenmillieu-onderzoek is een effectieve methode om problemen op dit gebied in kaart te brengen, te neutraliseren en in de toekomst te voorkomen.

BioLab research & solutions ervaart als bacteriologisch onderszoeks- en adviesbureau dat een groot deel van de bedrijven en instellingen in Nederland niet op de hoogte blijkt te zijn van de richtlijnen die het Ministerie van VROM heeft opgesteld ten behoeve hiervan en daardoor het risico lopen niet aan de zorgplicht tegenover hun medewerkers te voldoen. Bovendien onderschatten zij de gevaren die een verontreinigd binnenmilieu met zich mee brengt. Hierdoor loopt personeel onnodige risico's op gezondheidsklachten als hoofdpijn, irritatie aan ogen of slijmvliezen en Astma-achtige symptomen; klachten die vaak gevolgd worden door ziekteverzuim. De arbeidsproductiviteit binnen deze organisatie neemt hierdoor sterk af. De actuele discussie over de slechte luchtkwaliteit binnen scholen en kinderdagverblijven (uit recent onderzoek van de GGD blijkt dat er dagelijks gemiddeld 2000 leraren en 20.000 leerlingen in Nederland ziek zijn als gevolg van het slechte binnenmilieu in de klas) bevestigt de ernst van de situatie nog eens.

Bij een binnenmilieu-onderzoek wordt een beeld gevormd van de microbiologische wereld in het desbetreffende pand. Aan de hand van de resultaten kunnen bronnen van verontreiniging worden gelocaliseerd en geëlimineerd. Op deze manier wordt het binnenmilieu genormaliseerd; ziekteverzuim wordt terug gedrongen en arbeidsproductiviteit en gezondheid van het personeel verbetert. Een streven voor iedere organisatie, juist dáárom is het zo opmerkelijk dat aan dit onderwerp in veel bedrijven en instellingen weinig tot geen aandacht wordt geschonken.

http://www.bouwweb.nl/persmap2006/060529biolab.html

BioLab in de media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En volg ons op social media

BioLab Contactgegevens:

NetherlandsBioLab Research & Solutions
Rotterdamseweg 56
2921 AP Krimpen aan den Ijssel
E-mail: info@immolab.nl
Tel. 0180 55 23 00
Fax.

DubaiBioLab Research & Solutions
Plot No. 531 – 519 Dubai – UAE
P.O Box 61670

E-mail: info@biolab.nl
Tel. +31 (0)88 1900 900
Fax. +31 (0)88 1900 901

BioLab Research & Solutions B.V. staat bij de KvK te Rotterdam ingeschreven onder het nummer 24463880. Hierbij geldt het BTW nummer NL8209.01.428.B01.
Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Stuur ons een mail: